Sängkläder för
Vård & omsorg

Linne, kläder och logistiklösningar med fokus på hygien, optimering av arbetsprocesser och resursåtgång.

En hygienisk och resurssnål lösning

På Textilia har vi sängkläder för sjukvården som uppfyller alla krav på hygien och arbetsmiljö. Och med vår tvätt- och uthyrningslösning för täcken och kuddar får du en resurssnål lösning eftersom du inte behöver tvätta sängkläder själv. När alla tvättuppgifter är delegerad till oss frigörs din tid för andra, viktigare saker. Samtidigt har både täcken och kuddar utvecklats med syfte att optimera hygienen och underlätta arbetsflödet vid byte och bäddning.

Sortimentet för sjukvården inkluderar:

  • Täcken
  • Bäddlinne
  • Kuddar
  • Madrasskydd
  • Inkontinenslakan

Hållbara kuddar med spillmaterial

Huvudkudde med god komfort för vård- och omsorgsmiljö. Unik sammansättning i varje enskild kudde med en (visuellt synlig) fyllning av 100 % återvunnet spillmaterial av bomull och polyester från produktionen.

Tvättbart täcke

Vårt tvättbara täcke har hög värmeisolering, så även om det är lätt håller det användaren varm. Att bädda sängen sker effektivt och snabbt: täcket byts ut tillsammans med resten av sängkläderna. Hela täcket tvättas efter användning och hygienen är därmed hög. Täcket uppfyller svensk standard SS 8760026 för täcke avsett att användas i en vårdbädd.

Vi hämtar, sorterar, tvättar och levererar

Inte bara komfort – även optimal hygien.

De unika sängkläderna tvättas korrekt varje gång, och vi levererar tillbaka dem med de intervaller som passar dina behov.

Vi packar alla artiklar som du vill – och vi kan leverera direkt till depån eller till den våning där täcken och kuddar ska användas.