Stolt partner till Svenska Kocklandslagen

Vi är glada och stolta att presentera Textilia som ny samarbetspartner till Svenska Kocklandslagen.

Som officiell partner till Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget kommer vi att tillhandahålla skräddarsydd tvätt- och textilservice åt de båda landslagen.

Likheter mellan verksamheter och värderingar

Samarbetsavtalet är tecknat på tre år och innebär att Textilia som officiell partner till Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget kommer att tillhandahålla skräddarsydd tvätt- och textilservice åt de båda landslagen. Dessutom instiftar Textilia och Svenska Kockars Förening ett mångfalds- och inkluderingspris för restaurangbranschen.

– Vi är stolta och glada över möjligheten att stötta svenska kocklandslagen under de närmsta åren och samtidigt få dela med oss av vår expertis inom området tvätt- och textilservice som en viktig del i den kulinariska upplevelsen. Dessutom har vi i Svenska kockars förening funnit en samarbetspartner och ett landslag där vi ser stora likheter mellan våra verksamheter och i våra värderingar, berättar Patrick Olsson, VD.

"Vi är jätteglada över vårt nya samarbete med Textilia eftersom vi ser en god matchning i våra värderingar kring mångfald, inkludering och likabehandling"

Jens Ericsson

General Manager Svenska Kocklandslagen.

Jens Ericsson General Manager Svenska Kocklandslagen

Om priset Restaurangbranschens vardagshjälte

Som en del i samarbetet instiftar Textilia tillsammans med Svenska Kockars Förening ett mångfalds- och inkluderingspris för hotell- och restaurangbranschen, Restaurangbranschens vardagshjälte. Restaurangbranschens vardagshjälte tilldelas en person som inom branschen som gjort betydande insatser för att öka mångfalden inom branschen och skapa en jämställd och inkluderande miljö där alla är välkomna och trivs.

Priset tilldelas en person inom branschen som agerar utifrån Svenska Kockars Förenings och Textilias värdegrund av inkludering och likabehandling oavsett kön, trosuppfattning, funktionsnedsättning, etnisk tillhörighet, sexuell läggning eller ålder. Prissumman är 30 000 SEK och priset delas ut under Svenska kockars förenings vårmiddag i samband med årligt representantskapsmöte/kongress.

Om de svenska Kocklandslagen och Svenska kockars förening

Det svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget tillsammans utgör de två landslag som är Sveriges nationella lag för att tävla i Culinary World Cup 2022 samt Culinary Olympics 2024. Jens Ericsson är General Manager för båda lagen. Marie Skogström är coach för svenska Kocklandslaget och coacher för svenska Juniorkocklandslaget är Sebastian Pettersson och Anders Karlsson. Sveriges landslag har under två decennium presterat på högsta kulinariska nivå och är världens främsta landslag under denna tidsperiod. Senast i Culinary Olympics i Stuttgart 2020 tog svenska Juniorkocklandslaget Guld och svenska Kocklandslaget Silver.

Svenska kockars förening är ett branschnätverk för krögare och kökspersonal som samverkar med högstadieskolor, gymnasieskolor, privata och offentliga restauranger och andra branschföreningar. Detta för att främja rekrytering och höja kunskapen om våra yrken. Svenska kockars förening utbildar domare för mattävlingar som går i Sverige och utomlands. Sveriges Kökschefers Service AB driver landslagen och ägs av Svenska Kockars Förening.

Möt 2022 års mottagare av priset - Emelie Nielsen

Emelie Nielsen, kökschef på restaurang Krubb i Töreboda har tävlat i SM i utomhusmatlagning, deltagit i Årets kock och vunnit guldmedalj för sitt arbete i Culinar World cup för Västsverige. Hon blev sommaren 2022 också den första att ta emot Textilias och Svenska Kockars Förening mångfalds- och inkluderingspris för hotell- och restaurangbranschen, Restaurangbranschens vardagshjälte.

Läs intervjun här

4 designtrender för din restaurang 2022

Vill du skapa en komplett restaurangdesign – eller kanske luta dig mot välrenommerade restaurangers visuella uttryck? Vi har samlat de 4 största designtrenderna som vi på Textilia upplever med våra kunder.

Läs här