Senaste nytt

”Vår ambition har alltid varit att utmana branschen och bryta mot normer”

Gotthards krog ligger insprängd i det levande torg som skapats mellan Umeås gamla sjömanshus och det nybyggda kulturhuset. Textilia är sedan start en del av den lokala infrastrukturen som byggts kring krogen.

”Vår ambition har alltid varit att utmana branschen och bryta mot normer”

Gotthards krog ligger insprängd i det levande torg som skapats mellan Umeås gamla sjömanshus och det nybyggda kulturhuset. Textilia är sedan start en del av den lokala infrastrukturen som byggts kring krogen.

Textilia är det första Svanenmärkta företaget på Bornholm

Nu kan Bornholms hotell, restauranger och sjukhus leta efter Svanenmärket när de behöver tvätta sina arbetskläder, dukar eller sängkläder. Textilia Rønne har nämligen blivit Svanenmärkt. Tvätteriet är det enda företaget på Bornholm som är certifierat med den officiella nordiska miljömärkningen Svanen.

Genom goda samarbeten kommer värdefulla insikter

Vi på Textilia har under våren samarbetat med studenter från Tillskärarakademin i Stockholm och Textilhögskolan i Borås. Vi är övertygade om att goda samarbeten leder till insikter. Insikter som vi kan ta med oss framåt för att våra kunder ska bli så nöjda som möjligt, men också för att vi ständigt ska utvecklas kring hållbarhet – både för plaggens livslängd och för vår miljö.

”Det finns en väldig tillfredställelse i att laga saker”

– Jag gillar att laga saker, säger Anneli Sundqvist på bred norrländska. Hon är sömmerska på Textilia i Boden och ser till att så mycket som möjligt går att återanvända.

”Utan Textilia skulle jag inte klara mitt jobb”

– Den stora utmaningen är att hinna med! Det säger Alexandra Ligonnet, housekeeping manager på Comfort Hotel Winn i Umeå. Ibland blir det stressigt – och då är hon glad för det smidiga samarbetet med Textilia.

”På Textilia får jag jobba från hjärtat”

Jag tror att alla har ett uppdrag här i livet, säger Mohammad Ghannam. Själv hittade han sitt uppdrag tidigt. I en familj och släkt som kryllade av läkare och tandläkare kände han att hans väg var en annan: Tekniken. Idag är han produktionsledare på Textilia i Örebro. Och älskar det.

Textilia investerar i tre eldrivna lastbilar – tar ytterligare steg mot en framtidssäkrad transportflotta

Textilia siktar på att vara en förebild inom hållbart företagande. Med tre eldrivna lastbilar inköpta till transportflottan går de från ord till handling, sänker sitt klimatavtryck och hoppas på att inspirera.

Frosina var en av våra värderingsbärare 2022

2022 fick Frosina Lazareva, tvätteribiträde i Karlskrona, utmärkelsen Värderingsbärare för kärnvärdet Tillsammans.

På Textilia har vi under 2023 återbrukat 412 ton textilier

Att tänka nytt och hållbart har alltid varit en del av vårt DNA. Med vår lösning, Textilia upcy, återvinner vi våra kunders kasserade kvalitetstextilier och ger dom nytt liv.

Textilia stödjer banbrytande forskningsprojekt som kan få stor betydelse för textilindustrin

Vid Köpenhamns universitet har en grupp forskare undersökt möjligheten att återvinna polyester – och det är nog på tiden. Idag återvinns inte majoriteten av polyester som produceras, vilket får stora konsekvenser för miljön.

”Här är man en viktig del av helheten”

– Hela vår verksamhet är en kedja där alla delar är beroende av varandra. Vad man än gör här på Textilia är man en viktig del av helheten.Det säger Hashim Husseini på Textilia i Boden. Själv sorterar, manglar och packar han textilier så att rätt textiler kommer till rätt kund i rätt tid.

20 glada dagisbarn besökte Textilia

Tygkassar dekorerades, kakao dracks och många bra frågor ställdes när nyfikna dagisbarn från Vingesus Dagis i Furesø kommun nyligen stannade till vid en av våra två tvätterier i Skovlunde.

”Textilia är både en utmärkt väg in på arbetsmarknaden och en arbetsplats där du verkligen kan utvecklas”

Taif Hasan kom till Sverige som flykting från Irak. Hans allra första jobb i sitt nya hemland var som packare på Textila i Rimbo. Än idag – 20 år senare – är han kvar i företaget. Men numera som logistikchef.