Textil- och logistiklösningar
för vård och omsorgssektorn

Textil- och logistiklösningar för vård och omsorgssektorn med fokus på hygien, transparens och minimal resursförbrukning

Hygiencertifierat

Brett sortiment

Spårning och kontroll

Flexibel logistik

Trygghet och säkerhet är nyckelord inom vård- och omsorgssektorn

Som engagerad partner till vården säkerställer vi tillgången på kläder och linne till bl.a. sjukhus, vårdhem, hemtjänst och vårdinrättningar. En flexibel helhetslösning för kläder och linne inkluderar leverans, byte, tvätt och underhåll. Lösningarna är anpassade efter de aktuella behoven med särskilt fokus på att optimera arbetsprocesser och resursförbrukning samt att uppfylla vårdsektorns hygienkrav.

Specialiserade rådgivare skapar värde hela vägen

Våra specialiserade konsulter har djup kunskap inom området hälsa, vård och välfärd.

Genom rådgivning om optimala hygien- och textillösningar samt efterlevnad av SS:EN 14065 utvecklar de tillsammans med våra kunder nya koncept och lösningar. Vi ger våra kunder ett löfte om att alltid se oss runt i hela organisationen och skapa värdefulla lösningar för det enskilda sjukhuset, vårdcentralen eller kliniken över hela landet.

Kontakta mig

Arbetskläder för sjukvården

Vård- och omsorgssektorn ställer höga krav på sina medarbetarnas arbetskläder. Dels ska det vara hygieniskt rent, dels ska det vara funktionellt och presentabelt.

Med en tvätt- och uthyrningslösning från Textilia kan du välja bland ett brett utbud av säkra och hygieniska arbetskläder som kan möta individuella krav och önskemål. Vi står för inköp, tvätt och byte av arbetskläder – så att ni kan använda era resurser till er kärnverksamhet.

Fördelarna med ett tvätt- och hyresavtal:

 • Du har alltid hygieniskt rena kläder tillgängliga och redo att användas.
 • Du kan vara säker på att vi följer hälsosektorns krav på hygien SS:EN 14065
 • Du får råd om hur du väljer kläder, material och eventuella tillval.
 • Majoriteten av alla textilier är märkta med Oeko-Tex eller EU-blomman.
 • Tvättlösningen är Svanenmärkt och miljövänlig eftersom både vatten- och kemikalieförbrukningen är reducerad
  – jämfört med att tvätta i ett vanligt hushåll
Läs mer

Hygieniska täcken och kuddar

Täcken och kuddar ingår i vårt utbud av sängutrustning för sjukvården. All sängutrustning uppfyller kraven på hygien och arbetsmiljö i samband med hantering och användning. Både täcken och kuddar följer svensk standard och är utvecklade med syfte att optimera hygienen och underlätta arbetsflöden när du ska byta sängkläder och bädda.

Vårt utbud av sängkläder inkluderar:

 • Täcken med påsydda överdrag
 • Kuddar
 • Påslakan
 • Örngott
 • Lakan
 • Madrasskydd
 • Inkontinenslakan
Läs mer

Frigör tid med en professionell linnelösning

Med en professionell linnelösning är du säker på att det alltid finns tillräckligt med linne tillgängligt. Från hygiencertifierade tvätterier får du en lösning som möter dina behov och branschens hygienstandarder. Genom att överlåta tvätt, sortering och underhåll till oss får du mer tid till din kärnverksamhet.

Vi hämtar det smutsiga linnet och anpassar dina leveranser efter det aktuella behovet. Samtidigt ser vi till att det rena linnet levereras direkt till din depå. Det frigör resurser i en hektisk vardag.

Fördelar med en professionell linnelösning:

 • Sortimentet uppfyller gällande krav på kvalitet, hygien och funktionalitet.
 • Vi tvättar och levererar löpande så att du alltid har rena textilier tillgängliga.
 • Lösningen uppfyller hygienstandarden SS:EN 14065.
Läs mer

Hyr linne till din klinik

Fokusera på patientsäkerhet och kvalitet med en tvätt- och uthyrningslösning för din klinik. Hos Textilia hjälper vi dig med att tvätta och sortera lakan för t.ex. behandlingsbäddar, britsar och andra underlag som patienten är i kontakt med. Vi hämtar, tvättar och levererar så att du alltid har rena lakan nära till hands.

Läs mer

Klädd för uppgifterna på kliniken

Våra professionella lösningar för klinikerna inkluderar högkvalitativa arbetskläder med bra passform som möjliggör varierande arbetsställningar under en arbetsdag. Uttrycket är välkomnande, professionellt och presentabelt. Sortimentet är noga utvalt utifrån en nära dialog med de som bär kläderna.

Läs mer