Världen behöver fler innovatörer!

Textilias Hållbarhetsstipendium är en av våra stora satsningar för att stötta framtidens hållbara textilservice.

Vi engagerar oss för att lyfta forskning och utveckling, vi är övertygande om att det är en viktig pusselbit för att minska miljöpåverkan inom textilhantering. Nu och i framtiden.

Vinnaren tilldelas en summa av
30 000 kronor och bjuds in till Textilia för att presentera sitt vinnande bidrag.

Textilia Hållbarhetsstipendium 2023

Textilias
Hållbarhetstipendium 2024

Textilias Hållbarhetsstipendium finns till för att främja och stötta dig som har en idé, ett innovativt projekt eller nytänkande initiativ inom hållbarhet.

Vi kommer välja ut ett initiativ som visar på engagemang och potential att göra en verklig skillnad för hållbarheten inom textilbranschen.

Nu söker vi dig som verkligen brinner för att göra en positiv förändring och vill bidra till en renare morgondag och en mer hållbar framtid.

Kanske har du en idé inom...

Banbrytande material

Utforska nya och alternativa material som kan revolutionera textilindustrin och göra den mer hållbar för både människa och miljö.

Innovativ återvinning av textilfibrer och textilier:

Upptäck nya och alternativa metoder för att återvinna textilfibrer och textilier, vilket kan minska avfallet och främja en cirkulär ekonomi.

Hållbar tillverkning av textilier

Utforska innovativa tillverkningsmetoder som minskar påverkan på både människa och miljö och skapar mer hållbara textilprodukter.

Design för en bättre tvättprocess:

Utmana traditionella designkonventioner genom att designa kläder eller andra textilier som får minskad miljöpåverkan vid tvätt, och samtidigt behåller sin estetik och funktionalitet.

Smarta transport- och logistiklösningar

Fokusera på nya och alternativa sätt att effektivisera transport och logistik inom textilindustrin för att minska utsläpp och miljöpåverkan.

Ledarskap för en hållbar framtid

Utforska hur ledarskap och styrning kan förändras för att främja och driva hållbarhetsinitiativ inom textilindustrin och inspirera till en mer hållbar framtid.

...Eller något helt annat?

ANSÖK I TRE STEG:

  • Presentera ett konkret och relevant förslag eller studie som visar på hur man kan minska den negativa påverkan inom textilproduktion, bearbetning, design, tvätt, återvinning, transport och liknande områden. Exempel på lämpliga format kan vara skisser med förklaringar, examensarbeten eller prototyper. Genom att presentera ditt förslag på ett tydligt sätt ger du oss möjlighet att bedöma dess relevans och potential att bidra till en positiv förändring.
  • Besvara frågorna i formuläret och skriv ihop en personlig presentation och en beskrivning om vad stipendiet kommer användas till.
  • Skicka in eventuella bilagor till hallbarhetsstipendium@textilia.se

 

 

Senaste ansökningsdag:

Vi behöver din ansökan senast 30 september 2024. Vi meddelar dig via mail om du har vunnit!

Frågor:

Undrar du över något angående stipendiet är du välkommen att kontakta:
Anna Hallberg, Stabschef Textilia: anna.hallberg@textilia.se

Ansök om Textilias Hållbarhetsstipendium