Textilservice till
restaurang och catering

Din partner för uthyrning av textil- och tvättjänster.

Brett sortiment

Miljö

Professionella kläder

Flexibla lösningar

restaurant beskåret
Textilservice till restaurang och catering

Unna dig en
enklare vardag.

Med Textilia blir din vardag lite enklare. Vi ser till att du alltid har rena arbetskläder, dukar och servetter – i rätt mängd, på rätt ställe, i rätt tid. Då får du mer av det du förmodligen saknar mest: tid att utveckla din verksamhet. Tid att ta hand om dina gäster.

Vi gör det dessutom på ett sätt som bidrar till en renare morgondag. I hela kedjan från tvättmedel till vattenförbrukning och transporter strävar vi efter så liten miljöpåverkan som möjligt. För dig blir det med andra ord inte bara bekymmersfritt och kostnadseffektivt, utan även hållbart.

Så unna dig en enklare vardag. Unna dig Textilia.

Vill du att din restaurang är hållbar på fler ställen än på menyn?

Det går att göra så mycket mer än att minska matsvinnet eller servera mindre kött. Det är minst lika mycket de kringliggande valen av produkter och affärspartners att förhålla sig till. På Textilia levererar vi hållbara textilier och Svanenmärkta tvättlösningar, så att din restaurang kan stärka sin hållbarhetsprofil.

En cirkulär framtid

Hållbarhet blir snabbt allt viktigare i restaurangbranschen och allt fler krögare går nu från ord till handling med sina välmenande visioner. Vi på Textilia vill gärna stödja detta, så att vi tillsammans kan bli av med slit-och-släng-kulturen. Därför arbetar vi utifrån en cirkulär affärsmodell – utan att kompromissa med kvalitet, design eller hygien.

Många fördelar med Textilia

Genom att samarbete med Textilia får du ett antal fördelar:

Du stärker din hållbarhetsprofil då vi är Svanenmärkta, återvinner och upcyklar

Du kan känna dig trygg eftersom vår certifierade tvättprocess säkerställer att hygienen är väldigt hög samtidigt som användandet av kemikalier är så lågt som möjligt

Du kan välja bland exklusiva kollektioner som uppdateras kontinuerligt

Du kan skräddarsy ditt avtal i ett flexibelt upplägg efter dina önskemål och behov

Du slipper allt praktiskt – det tar vi hand om

När den gamla duken kommer tillbaka som en ny kockjacka

Med Textilia UPCY ger vi nytt liv åt utslitna textilier

När restauranggästen sätter sig till bords ska det självklart vara dukat med rena servetter och dukar. Det kan vara svårt att hålla igen på resurserna när dina gäster samtidigt ska få den bästa upplevelsen. Svaret på utmaningen är cirkulär ekonomi. Därför har vi utvecklat Textilia upcy, där vi återvinner alla kunders kasserade textilier och ger dem nytt liv.

På så sätt bidrar din restaurang till att ta ansvar för klimatet och branschens konsumtion. Något som bara kommer att bli viktigare för era gäster i framtiden.

Läs mer om Textilia upcy

Städa smart och miljövänligt

Städning är ett annat område att ta hänsyn till. Vår Viima-serie har utvecklats specifikt för att restauranger ska kunna uppnå effektiv och hållbar städning utan användning av kemikalier. Städdukarna, som är baserade på avancerad mikrofiberteknik, kan ta bort fettfläckar och kan rengöra allt från stålytor till speglar, glas och bestick – med bara vatten.

Läs mer om de många fördelarna med Viima till restaurang.

 

Dukar och servetter: Exklusiv design som matchar er vision

Din restaurangs visuella uttryck är viktigt för att uppfylla både dina egna visioner och gästernas upplevelse. Vi har lång erfarenhet av restaurangbranschen och kan hjälpa dig att matcha rätt textilier till din unika stil.

Läs om urvalet av servetter och dukar

Kock- och servitörskläder: När design, passform och kvalitet går hand i hand

På Textilia erbjuder vi högkvalitativa kock- och servitörskläder som matchar restaurangens visuella uttryck, och som är bekväma för de hektiska arbetspassen. Vi tillgodoser olika kroppstyper och preferenser i förhållande till design, och kollektionerna uppdateras kontinuerligt. Vårt sortiment omfattar kockjackor och byxor, förkläden och t-shirts samt alla typer av servitörs- och serveringskläder.

Läs om vårt urval av kockkläder

Torkdukar och kökshanddukar: Spara tid och undvik kemikalier

Med oss som samarbetspartner slipper du lägga tid på att tvätta efter stängning. Dessutom kan du lita på att hygienen håller högsta klass. Du får en hållbar lösning utan onödiga kemikalier.

Läs mer om vårt urval av torkdukar och kökshanddukar

Så säkerställer du rena kläder till alla

Att se till att alla anställda ska ha rena kläder varje dag - och alla i rätt storlek - kräver en logistik och en överblick utöver det vanliga. Med vårt system Textilia Trace gör du jobbet snabbt och enkelt.

Läs mer om Textilia trace

Individuellt anpassade lösningar

Textilia är specialister på uthyrning och tvättservice. Vi erbjuder alltid individuellt anpassade lösningar som understryker vikten av ett starkt sammanhållet koncept – allt från maten och inredning till kockens jacka och bordens dukar.

Oroa dig inte

Ett samarbete med oss är verkligen ett samarbete. Som kund hos oss blir tvätt- och textilservicen enkel och flexibel. Du har alltid en och samma kontaktperson – men kan också alltid ringa vår kundtjänst. Vi anpassar alltid hämtningar och leveranser efter dina och restaurangens behov.

Vill du veta mer? Fyll i formuläret så hör vi av oss så snart som möjligt.

"Jag uppskattar att Textilia har ordning och reda och att det vi skickar iväg också kommer tillbaka i rätt antal, vikt och sorterat på det sätt som vi har avtalat. Jag är mycket nöjd med vårt samarbete."

- Nääs Hotell & Restaurang