Arbetskläder, bäddlinne, tvätt och logistik till vård
och omsorg

Textil- och logistiklösningar för vård och omsorgssektorn med fokus på hygien, transparens och minimal resursförbrukning.

Hygiencertifierade

Brett sortiment

Spårbarhet och kontroll

Flexibla logistiklösningar

Textilia lösningar för vård och omsorg

Trygghet och säkerhet är ledord inom vård och omsorg

Som en dedikerad partner till vård- om omsorgssektorn säkerställer vi leverans av kläder och bäddlinne till sjukhus, vårdcentraler, äldreomsorg, hemtjänst och LSS. En flexibel helhetslösning för kläder och bäddlinne inkluderar leverans, byte, tvätt och underhåll.

Lösningarna är anpassade till aktuella behov med särskilt fokus på att optimera arbetsflöden och resursförbrukning samt att uppfylla sjukvård och omsorgssektorns hygienkrav.

Specialiserade rådgivare skapar värde hela vägen

Våra specialiserade konsulter har djup kunskap inom området hälsa, vård och omsorg.

Genom rådgivning om optimala hygien- och textila lösningar samt efterlevnad av SS:EN 14065 utvecklar vi tillsammans med våra kunder nya koncept och lösningar. Vi ger våra kunder ett löfte om att alltid se oss runt i organisationen och skapa värdefulla lösningar för det enskilda sjukhuset, vårdcentralen eller kliniken över hela landet.

Kontakta mig

Arbetskläder till vård och omsorg

Vård- och omsorgssektorn ställer höga krav på medarbetarnas arbetskläder. Dels ska det vara hygieniskt rent och dels funktionellt och presentabelt.

Med en tvätt- och uthyrningslösning från Textilia kan du välja bland ett brett utbud av säkra och hygieniska arbetskläder som kan möta individuella krav och önskemål. Vi står för inköp, tvätt och byte av arbetskläder – så att du kan använda dina resurser på kärnverksamheten.

Fördelarna med ett tvätt- och hyresavtal för vård och omsorg:

 • Du har alltid bakteriologiskt rena kläder tillgängliga och redo att användas
 • Du kan vara säker på att vi följer hälsosektorns krav på hygien (SS:EN 14065)
 • Du får råd om hur du väljer kläder, material och tillval
 • Majoriteten av alla textilier är märkta med Oeko-Tex eller EU-blomman
 • Tvättlösningen är Svanenmärkt och miljövänlig eftersom både vatten- och kemikalieförbrukningen är reducerad – jämfört med att tvätta i ett vanligt hushåll
Läs mer

Hygieniska täcken och kuddar

Tvättbara täcken och kuddar ingår i vårt utbud av sängutrustning för sjukvården. All sängutrustning uppfyller krav på hygien och arbetsmiljö i samband med hantering och användning. Både täcken och kuddar är specialutvecklade med syfte att optimera hygienen och underlätta arbetsflöden när du ska byta sängkläder och bädda.

Vårt utbud av sängkläder inkluderar:

 • Täcken
 • Kuddar
 • Påslakan
 • Örngott
 • Madrassskydd
 • Inkontinenslakan
Läs mer

"Vi får månatliga rapporter och uppföljningar och Textilia är mycket bra på att återkoppla och informera om något skulle avvika"

- Region Örebro Län

Frigör tid med en professionell linnelösning

Med en professionell linnelösning är du säker på att det alltid finns tillräckligt med bäddlinne och frotté tillgängligt. Från hygiencertifierade tvätterier får du en lösning som möter dina behov och branschens hygienstandarder. Genom att överlåta tvätt, sortering och underhåll till oss får du mer tid till din kärnversamhet.

Vi hämtar det smutsiga linnet och anpassar dina leveranser efter det akuta behovet. Samtidigt ser vi till att det rena linnet levereras direkt till din depå. Det frigör resurser i en hektisk vardag.

Fördelar med en professionell linnelösning för vård och omsorg:

 • Sortimentet uppfyller gällande krav på kvalitet, hygien och funktionalitet
 • Vi tvättar och levererar löpande så att du alltid har rena textilier tillgängliga
 • Lösningen uppfyller hygienstandarden SS:EN 14065
Läs mer

"Det finns ett 60-tal funktionskrav som styrt hur textilservicens skall utformas, alltifrån hur kläderna skall tvättas och levereras till hur uppföljning och rapportering skall ske. Med utgångspunkt i dessa krav har vi tillsammans tagit fram en skräddarsydd lösning"

- Nya Karolinska Solna

Hyr linne till din klinik

Fokusera på patientsäkerhet och kvalitet med en tvätt- och uthyrningslösning för din klinik. Hos Textilia kan du få hjälp med att tvätta och sortera linne för t.ex. behandlingsbäddar, britsar och andra ytor som patienten är i kontakt med. Vi hämtar, tvättar och levererar så att du alltid har rent linne nära till hands.

Läs mer

Klädd för uppgifterna på kliniken

Våra professionella lösningar för kliniker inkluderar högkvalitativa arbetskläder med bra passform som tillåter varierande arbetsställningar under en arbetsdag. Utseendet är välkomnande, professionellt och presentabelt. Sortimentet är noga utvalt utifrån en nära dialog med användarna av kläderna.

Läs mer

"Man känner sig mer professionell i sitt yrke vilket också blir en trygghet för brukarna eftersom de ser att vi jobbar på samma ställe."

- Hällefors Kommun