Riktigt rent med Viima rengöringssystem

Miljövänlig rengöring utan användning av rengöringskemikalier
- endast med vatten

viima rengøringssystem

Effektiv och hållbar rengöring

Städsystemet Viima bygger på en unik fiberteknik, som sätter en ny standard för miljö, arbetsmiljö, kvalitet och hygien samt totalekonomi inom städning.

Viima moppar och trasor gör hygieniskt RENT - kemikaliefri rengöring med endast vatten.
Viima är EFFEKTIVT och optimerar samtidigt både tid och ekonomi.
Viima-systemet är lätt och skonsamt att rengöra med för personalen.
Städning med Viima är HÅLLBART och snäll mot miljön

Dokumenterad effekt med Viima rengöringssystem

 • Viima minskar vattenförbrukningen vid rengöring med minst 80 %
 • Viima minskar användningen av rengöringsmedel med upp till 90 %
 • Viima-systemet minskar CO2-utsläppen med 72 %
 • Viima moppar har lägst friktion. Det minskar arbetsbelastningen med 35 %

Unik fiberteknologi

Baserat på mikrofiberteknik har vi utvecklat en ny, unik fibertyp med speciella egenskaper för användning vid städnin. Systemet är överlägset eftersom fiberns splittring och unika väv attraherar och samlar upp mer smuts och bakterier än traditionella system.

Den typ av fiber som kallas kompositfiber har en speciell struktur med långa monofilament, borstliknande fiber. Den är inlindad i en ultratunn fiber som bara är 1/10 så tjock som ett hårstrå och delad i 16 delar. Denna kombination gör att systemet kan utnyttja två av naturens egna krafter – statisk elektricitet och kapillärkraft – för att samla upp och binda damm och bakterier bättre än vad som tidigare varit möjligt med traditionell rengöring.

Förbättrad uppsamling av damm och bakterier

Statisk elektricitet
När moppen är torr blir den elektriskt laddad genom att glida över golvet. Därmed drar den till sig och håller kvar smuts och bakterier som en magnet.

Kapillärkraft
När golvet bara får minimalt med vatten, lyfter kompositfibern upp smuts och damm uppåt och håller kvar den i moppen. Här utnyttjas kapillärkraft. En naturlig, fysisk funktion där vätska sugs högre och högre upp i ett rör, ju tunnare röret är. På samma sätt som när träd suger vätska ur marken upp till de minsta löven och kvistarna.

Viima i praktiken

Lagret av Viima-artiklar anpassas efter dina behov

Vi ser till att du alltid har rätt antal moppar och trasor tillgängliga för att lösa städuppgiften. Oavsett om det är för städning på sjukhus, skola, i eget hem eller i verksamheten.

Alla dukar och moppar är utrustade med ett unikt chip som alltid skannas vid in- och utleverans och därmed registreras på tvätteriet. Det gör att vi alltid har en exakt överblick över hur många artiklar en kund har tillgängliga, och kan dokumentera detta.

Vi anpassar lagret av rengöringsartiklar efter förbrukning inom de överenskomna gränserna. Med Viima får du den optimala lösningen för logistik och planering i städuppdraget.

Viima proces

Viima-systemet följer en processcykel

Du behöver bara lägga resurser på själva städningen – vi sköter resten.

 1. Städpersonalen hämtar ut det antal moppar och trasor som krävs för uppgiften.
 2. Det framgår tydligt, visuellt, när moppen behöver bytas och ersättas med en ren.
 3. Efter användning ska använda moppar och trasor tvättas.
 4. Vi samlar in de använda artiklarna med fasta intervall.
 5. På tvätteriet tvättas och termiskt desinficeras moppar och dukar under kontrollerade förhållanden, som följer ledande standarder och kvalitetskrav, vilket säkerställer att materialen behåller sina unika egenskaper.
 6. Vi packar dem enligt överenskommen kvantitet, och levererar tillbaka dem till dig på överenskommen plats, så att du enkelt kan använda dem igen.

Viima-dukar minskar virus

Tidigare opartiska tester har visat att Viima kan ta bort bakterier, svampsporer och jästceller med enbart vatten.

 

Ett nytt test visar att Viima även kan minska virus på icke-porösa ytor. Resultaten av testet är extremt positivt och visar på en betydligt bättre förmåga att minska virus än vad tidigare tester av trasorna har visat.

 • Virus reduceras med mellan 99,9924 % och 99,9984 % (4,12 – 4,80 log), vilket överstiger kravet på desinfektion, jfr DS/EN13697:2015