”Textilia är både en utmärkt väg in på arbetsmarknaden och en arbetsplats där du verkligen kan utvecklas”

Taif Hasan kom till Sverige som flykting från Irak. Hans allra första jobb i sitt nya hemland var som packare på Textila i Rimbo. Än idag – 20 år senare – är han kvar i företaget. Men numera som logistikchef.
– Jag är ett bra exempel på att Textilia verkligen satsar på människor som vill utvecklas och som vill framåt, säger han. Människor som delar företagets värderingar.

Med sig i bagaget när han kom till Sverige hade Taif en universitetsutbildning i fysik. Den har han självklart haft stor nytta av i karriären, men han menar att Textilia är en bra väg in på den svenska arbetsmarknaden även utan liknande utbildning.

– Det finns flera tjänster här som inte kräver utbildning eller specialkompetens. Det gör det till en förhållandevis enkel väg in i arbetslivet och ett bra sätt att lära sig språket och kulturen.

 

Positivt med mångfald

Samtidigt är chansen stor att du som ny i Sverige hittar någon annan från ditt hemland på Textilia. Det kan vara en stor trygghet under din första tid. Här samsas många nationaliteter.

– För några år sedan hade vi 52 olika nationaliteter här, berättar Taif. Mångfald är bara positivt och något vi på Textilia verkligen arbetar för. Det ger oss olika perspektiv och fler bra idéer. Samtidigt ökar det allas förståelse för varandra.

– Dessutom är matsalen som en stor härlig marknad där det doftar gott av mat från hela världen.

“– För några år sedan hade vi 52 olika nationaliteter här. Mångfald är bara positivt och något vi på Textilia verkligen arbetar för. Det ger oss olika perspektiv och fler bra idéer. ”

Förstår verksamheten från grunden

Flera av Taifs medarbetare har gjort liknande utvecklingsresor som han själv. Att göra karriär inom Textila har flera fördelar, menar han.

– Det gör att man kan och förstår verksamheten från grunden. Det är lättare att se hela bilden, att allt vi gör hänger ihop och att ju mer vi samarbetar, desto bättre blir vi.

– Det är det bästa med mitt jobb. Att jag är med och bidrar till att Textila utvecklas som företag. Och att vi alltid strävar efter att göra saker ännu bättre.

Få vårt nyhetsbrev
direkt i din inbox