Ida Bauhn ny lagkapten i Svenska Kocklandslaget

I februari 2024 är det dags för Culinary Olympics i Stuttgart. Efter ett välförtjänt uppehåll sedan laget vann VM-silver i Luxemburg, växlar Kocklandslaget upp tempot igen inför kommande mästerskap. Laget har värvat nya medlemmar och kocken Ida Bauhn kliver in som första kvinnliga lagkapten.

Med ungefär ett år kvar till Culinary Olympics har svenska Kocklandslagets förberedelser börjat dra igång. Efter ett välförtjänt silver i Culinary World Cup i december har laget laddat batterierna och med start i mars börjar hårdträningen. Nytt för i år är att Ida Bauhn ta över ansvaret som ny lagkapten efter Ludwig Tjörnemo.

– Det har varit fantastiskt att vara kapten åt laget och jag är grymt stolt över vårt VM-silver. Jag har varit del av Kocklandslagen i många år och tar med mig många fina minnen, men nu väntar andra spännande projekt för min del! Det känns grymt att lämna över stafettpinnen till Ida, hon är en fantastisk kock och person som jag vet kommer göra allt för laget i sin roll som lagkapten, säger Ludwig Tjörnemo.

Ida Bauhn ny lagkapten i Svenska Kocklandslaget

Ida Bauhn anslöt till Kocklandslaget våren 2021 och blev då, tillsammans med tidigare lagkamraten Matilda Ewaldh, den första kvinnliga kocken i laget på många år. Hon kommer från Göteborg men bor idag i Stockholm där hon frilansar som kock. Nu blir Ida den allra första kvinnliga lagkaptenen för Kocklandslaget.

 

“Det här är såklart en stor ära, jag har ju varit väldigt stolt över att vara del av laget i snart två år men att nu kliva upp som kapten betyder så otroligt mycket för mig. Jag lärde mig mycket under VM och är revanschsugen, så jag kommer göra allt jag kan i rollen som kapten för att ta laget till ett OS-guld nästa år.”

Ida Bauhn

Ny lagkapten i Svenska Kocklandslaget

Sedan VM har laget rekryterat ett gäng nya medlemmar, däribland Desirée Jaks och David Forsman Törnqvist från restaurangerna Spesso och Lilla Ego.

– Vi har fått in ett par riktigt duktiga kockar och konditorer i laget som kliver in med ny energi, samtidigt som vi har kvar flera som har erfarenhet från att nyligen ha tävlat i ett mästerskap tillsammans. Jag är övertyga om att vi har fått till en grym mix i laget och vi längtar efter att dra igång nu, säger Jens Ericsson, General Manager för Kocklandslagen.

Svenska Kocklandslaget består av:
Ida Bauhn, Team Captain – frilans
Magnus Santesson – Kock  på Stadshuskällaren
Tobias Lundgren – Kock på Nordic Light Hotell
Emil Persson – Kock på Operakällaren
David Forsman Törnqvist – Kock på Lilla Ego
Desirée Jaks – Kock på Spesso
Johanna Rampitsch – Konditor på Spesso
Malin Lönneberg – Konditor på Desserthantverk Resarö
Erik Möller – Kock och konditor på Clarion Post Hotell
Marie Skogström, Coach – Äger och driver Mat & Vin Slottsparken i Malmö
Jens Ericsson , General Manager – Svenska Kocklandslagen

För mer information eller intervju med någon i laget, kontakta:
Rafaela Hall, presskontakt
Mail: rafaela.hall@prat.se
Mobil +46 72 142 98 69

Jens Ericsson, General Manager Svenska Kocklandslagen
Mail: jens.ericsson@kocklandslaget.se
Mobil: +46 702 54 25 66

Om de svenska Kocklandslagen
Det svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget tillsammans utgör de två landslag som är Sveriges nationella lag för att tävla i Culinary World Cup 2022 samt Culinary Olympics 2024. Jens Ericsson är General Manager för båda lagen. Marie Skogström är coach för svenska Kocklandslaget, coach för Juniorkocklandslaget är Sebastian Pettersson. Sveriges landslag har under två decennium presterat på högsta kulinariska nivå och är världens främsta landslag under denna tidsperiod. I Culinary World Cup i Luxemburg 2022 to svenska Kocklandslaget Silver och i Culinary Olympics i Stuttgart 2020 tog svenska Juniorkocklandslaget Guld och svenska Kocklandslaget Silver. Sveriges Kökschefers Service AB driver landslagen och ägs av Svenska Kockars Förening.

Källa: Ida Bauhn ny lagkapten i Svenska Kocklandslaget (kocklandslagen.se)

Få vårt nyhetsbrev
direkt i din inbox