”Här uppmanas alla att våga ta risker”

– Det är kul när det inte är för enkelt.
Det säger Kim Wihlborg, produktionsledare för transport på Textilia i Rimbo. Det är hans ansvar att hålla koll på att kunderna får sin rena tvätt i tid.

– Det kan hända mycket med väldigt kort varsel, förklarar han. Väder och olyckor kan ställa till det i trafiken, sjukdom hos chaufförer eller fordonskrångel ställer också till det.

– Men jag tycker det är kul att lösa den typen av problem. Det gäller bara att vara flexibel och lösningsorienterad.

 

På Textilia finns det stora möjligheter att utvecklas, menar Kim. Han började själv som sommarjobbare år 2014.

– Jag började som orderpackare. Sedan var jag en tid på lagret där jag efter ytterligare en tid bland annat började jobba med administrationen och affärssystemet kring de externa åkerierna. 2022 blev jag sedan befordrad till produktionsledare på transport.

– Jag gillar förändring och drivs av utmaningar. Det är kul att hitta lösningar på problem och bättre sätt att göra saker på. Att se helheten och hjälpa andra avdelningar.

“– Här litar vi på varandra. Alla uppmanas att ta risker och att våga testa nya saker att göra sitt jobb på. Det är ingen detaljstyrning utan alla får ta ansvar"”

Rätt förutsättningar

En annan rolig och viktig del i Kims arbete är personalansvaret.

– Det gäller att se till alla trivs och har rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Om alla har det får ju också kunderna vad de behöver.

Han gillar Textilias ledarskapsfilosofi.

– Här litar vi på varandra. Alla uppmanas att ta risker och att våga testa nya saker att göra sitt jobb på. Det är ingen detaljstyrning utan alla får ta ansvar.

– Det skapar ett engagemang hos alla medarbetare och driver hela företaget framåt.

”Engagemang är ju någonting som man verkligen måste värna om som företag och Textilia satsar ju mer och mer på det. Är det någon som är engagerad och gör det lilla extra då ska man försöka ta tillvara på det.”

Få vårt nyhetsbrev
direkt i din inbox