Genom goda samarbeten kommer värdefulla insikter

Vi på Textilia har under våren samarbetat med studenter från Tillskärarakademin i Stockholm och Textilhögskolan i Borås. Vi är övertygade om att goda samarbeten leder till insikter. Insikter som vi kan ta med oss framåt för att våra kunder ska bli så nöjda som möjligt, men också för att vi ständigt ska utvecklas kring hållbarhet – både för plaggens livslängd och för vår miljö.

Natalia och Iryna

Natalia och Iryna från Tillskärarakademin i Stockholm har i samarbete med oss på Textilia arbetat med hållbar design och mönsterkonstruktion i CLO 3D. Målet har varit att skapa plagg med färre stresspunkter och större bekvämlighet för alla olika kroppsformer.

Mönsterkonstruktion i 3D underlättar genom att minska behovet av provsömnad och därmed spara både pengar och material samt förkorta design- och utvecklingsprocessen.

Genom CLO 3D, där plaggmönster kopplas ihop till virtuella plagg på avatarer, kan vi tydligt och snabbt se plaggets stresspunkter, rörelsevidd och allmänt utseende.

Resultatet har bidragit med insikter och nya idéer när det gäller att skapa vårdplagg som fyller våra användares behov.

Jenny och Anna

Under våren har vi haft nöjet att vara engagerade i textilingenjörsstudenterna Jenny Lundin och Anna Höppergers examensarbete. Jenny och Anna har undersökt fibrillering i Tencel-polyesterblandningar i industrielltvätt, bland annat genom en ny ISO-testmetod.

Vi tar med oss nya lärdomar och uppslag på vårt fortsatta arbete med Tencel på Textilia. För den intresserade kommer arbetet att publiceras på DIVA.

Stort tack för två lärorika samarbeten och lycka till i framtiden Natalia, Iryna, Jenny och Anna!

Få vårt nyhetsbrev
direkt i din inbox