”En väldigt rolig bransch att jobba i”

– Det är roligt, stimulerande och omväxlande.
Det säger Jonas Falkestedt, teknisk chef på Textilia.

Han har en gedigen industribakgrund – både småskaligt och storskaligt, nationellt och internationellt – men har aldrig ångrat att han började jobba på Textilia.

 

– Tvärtom, säger han. Det här är en mycket spännande bransch där många olika delar ska kombineras. Manuella stationer ska samverka med högautomatiserade system, människor ska samsas med maskiner.

 

Att det är high tech som arbetar med mjuka produkter ger branschen ytterligare en dimension, tycker han.

– Ja, det finns en väldig utvecklingspotential i branschen som jag tror många tekniska talanger skulle tycka är spännande.

 

” Om man är tekniskt intresserad att få både små och stora system att funka tillsammans med människorna så är det här en väldigt bra plats att vara på. ”

 

”Ingen liten tvättstuga”

Det är inte helt enkelt att hitta rätt teknisk kompetens till Textilia, förklarar Jonas.

– Jag tror inte alla inser vilken tekniskt avancerad verksamhet det är. Att det är en storskalig fabrik och inte en liten tvättstuga. Det är väldigt varierande och utvecklande.

Att lyckas tillsammans

Gillar att få Jonas har en gedigen industribakgrund och har bland annat jobbat på Scania och Astra.

– Jag har jobbat både i mindre internationella företag och stora multiinternationella bolag, berättar han. Har erfarenhet av både operativa och strategiska uppdrag.

 

Vad gillar han själv bäst med jobbet på Textilia?

– Jag gillar att förbättra saker, svarar han blixtsnabbt. Jag gillar att jobba med människor, att få team att lyckas tillsammans.

– Och så gillar jag dynamiken, att kunna påverka på både individnivå och företagsstrategiskt.

Att se hur allt hänger ihop.

 

"Att se hur människor på sin arbetsplats tycker att vi blir bättre, de mår bättre till att vi har en högre upptid på maskiner, de går länger innan det blir stopp, till att vi har kunder som är nöjda. Det är hela alltet, att få allting att lira så det blir bättre och bättre för varje dag" - Jonas Falkestedt, teknisk chef på Textilia.

Få vårt nyhetsbrev
direkt i din inbox