20 glada dagisbarn besökte Textilia

Tygkassar dekorerades, varm choklad dracks och många bra frågor ställdes när nyfikna dagisbarn från Vingesus Dagis i Furesø kommun nyligen hälsa på i en av våra två tvätterier i Skovlunde.

Besöket arrangerades med anledning av att dagiset precis har inlett ett samarbete med Textilia kring återanvändbara handdukar som ett led i förskolans hållbarhetsarbete.

På dagiset Vingesus fokuserar både barn och vuxna på miljö och hållbarhet, och därför har barnen arbetat med sopsortering under lång tid, och ett sopgäng bestående av 6 barn har till och med startats för att hjälpa de andra barnen att sortera soporna rätt.

Just därför var det enligt Tanja Gaardsvig Rind, avdelningschef på Vingesus Dagis, också självklart att byta ut engångspappret mot de återanvändbara handdukarna. Detta kommer att spara institutionen stora mängder avfall, eftersom handdukarna kan tvättas och därför kan användas om och om igen.

Guidad tur, varm choklad och kreativitet

Under besöket fick barnen en inblick i tvätteriets olika processer, de många stora maskinerna och inte minst hur textilierna används om och om igen efter tvätt.

Dessutom dracks det varm choklad och ritades prinsessor, hjärtan, hajar och många andra kreativa motiv på våra upcyclade tygpåsar, som barnen kunde ta med sig hem som ett minne av dagen.

Tack för besöket!

Få vårt nyhetsbrev
direkt i din inbox